Pijnlijke en vermoeide voeten krijgen alle aandacht

 

Vermoeide voeten vormen vaak een hardnekkig probleem. Een onderzoek naar de oorzaak van uw pijnlijke en vermoeide voeten behoort daarom zorgvuldig te worden gedaan. Bij OCON in Almelo en Hengelo bent u voor uw vermoeide voeten precies aan het juiste adres. Een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen staat hier voor u klaar met slechts één doel: u optimaal begeleiden!

 

Klantgerichte kliniek binnen de Ziekenhuis Groep Twente

OCON is ontstaan uit een uniek samenwerkingsverband tussen de maatschappen orthopedie en anesthesie binnen de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Binnen de veilige muren van de ZGT vormt OCON een zelfstandige kliniek. Voor de behandeling van uw vermoeide voeten kunt u zowel in Almelo als Hengelo in onze polikliniek terecht. Is een operatieve ingreep noodzakelijk, dan is ons dagbehandelingscentrum in het gebouw van ZGT Hengelo hiervoor het aangewezen adres. OCON onderscheidt zich door sterke klantgerichtheid. Elke medewerker zal u op vriendelijke en professionele wijze optimaal begeleiden. Ook de inrichting van onze dagbehandelingslocatie zorgt direct al voor een uiterst prettige omgeving. Het moderne interieur is rustig en smaakvol gekozen en de behandelruimtes zijn bijzonder efficiënt ingericht.

 

Begeleiding op topniveau en snel herstel

Om u tijdens een operatieve ingreep op topniveau te kunnen bedienen, maken naast orthopedisch chirurgen ook anesthesiologen deel uit van het OCON team. Pijnbestrijding tijdens en na de ingreep kan zo op de meest geavanceerde wijze worden toegepast. Dit verhoogt de kwaliteit van de behandeling en past ook bij het streven naar een spoedig herstel. Bij de ingrepen die binnen OCON plaatsvinden wordt steeds een belangrijke plaats ingeruimd voor 'rapid recovery' technieken. De wijze van opereren en het hersteltraject zijn in alle opzichten gericht op een zo spoedig mogelijk herstel. Laat u een operatieve ingreep bij OCON verrichten, dan herstelt u hier sneller van dan bij andere klinieken. Dat maakt het beter.

 

Verscheidenheid aan oorzaken voor vermoeide voeten

Het zal bij vermoeide en pijnlijke voeten niet altijd nodig zijn om operatief in te grijpen. Doordat OCON in poliklinisch verband intensief met fysiotherapeuten samenwerkt, spelen ook zij in de behandeling vaak een grote rol. Pijnlijke en vermoeide voeten kunnen ontstaan door diverse oorzaken. Een ongeval dat een bepaald trauma oplevert is er hier bijvoorbeeld één van. In tegenstelling tot zo'n plotseling optredende oorzaak, kan ook de geleidelijke invloed van slijtage vermoeide voeten veroorzaken. Soms speelt ook overbelasting een rol. Herhaaldelijk langdurig staan, een verkeerde lichaamshouding, een verkeerde stand van de voeten, verkeerd schoeisel; het kunnen allemaal veroorzakers zijn van vermoeide voeten. Ook op dieper liggende afwijkingen als vaatproblemen en vocht wordt tijdens het onderzoek bij OCON vanzelfsprekend gelet. Tot slot kunnen vermoeide en pijnlijke voeten ook ontstaan als er aangeboren afwijkingen in het spel zijn.

 

Vermoeide voeten bij kinderen en op latere leeftijd

Aangeboren afwijkingen uiten zich vaak al in de kindertijd. Bij OCON is een verregaande specialisatie in de kinderorthopedie aanwezig. Wordt de afwijking niet vroegtijdig opgemerkt, dan is ook behandeling op latere leeftijd nog steeds sterk aan te raden. Met name bij vermoeide voeten door slijtage, speelt de leeftijd vaak een rol. Is bij uw vermoeide voeten de oorzaak in overbelasting gelegen, dan wordt ook gekeken of de werksituatie aanleiding tot deze klachten geeft.

 

Anatomie van de voet

De opbouw van de menselijke voet bestaat uit drie delen. De voorvoet, waar vijf middenvoetsbeenderen en de tenen zich bevinden. De middenvoet, met vijf voetwortelbeenderen. De achtervoet die ten opzichte van de enkel draait en waar zich het sprongbeen en het hielbeen bevinden. Naast genoemde beenderen is de voet een verzamelplaats van maar liefst 33 gewrichten en een fors aantal spieren en pezen.

 

Op doorverwijzing van uw huisarts

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.