Heeft u last van warme benen?

Waardoor heeft men pijnlijke benen of een ongemakkelijk gevoel in de benen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een deskundige kan hier duidelijkheid in krijgen door het stellen van de juiste vragen. Soms voelen de benen aan alsof ze in brand staan en is de huid erg gespannen of men heeft pijn in achterkant been. Een huisarts kan niet altijd gelijk zien wat de oorzaak is, maar hier kan een doorverwijzing duidelijkheid scheppen.

 

Nieuwe behandelmethoden

Wanneer een been zonder aanwijsbare redenen binnen een korte tijd ineens warm, dik, pijnlijk, rood en glanzend wordt, is het verstandig om de huisarts hier even naar te laten kijken. Ook in andere gevallen waarbij men pijn in achterkant been of een warm gevoel in been heeft. Het hoeft niet altijd een serieuze aandoening te zijn, maar pijn in achterkant bovenbeen of onderbeen hoort nu eenmaal niet. Een orthopedisch chirurg van OCON kan aangeven waar de pijn of het warme gevoel in de benen vandaan komt en een doeltreffende behandeling starten. Regelmatig komen er patiënten met pijn in achterkant benen bij OCON. Zij komen onder behandeling te staan bij één van de orthopedische chirurgen met de desbetreffende subspecialisatie. De nieuwste inzichten en behandelmethoden zorgen dat u een kwalitatieve zorg geboden wordt.

 

Zonder benen komen we niet ver

Onze benen hebben we nodig om te staan en te lopen. Het been bestaat uit verschillende delen: het bovenbeen, de knie, het onderbeen, de enkel en de voet. In totaliteit heeft het been 31 botten. Het grote en zware bot in het bovenbeen loopt van het bekken tot aan de knie en heet het dijbeen. Dit bot vormt een kogelgewricht met het bekken waardoor men in verschillende richtingen kan bewegen. De onderkant van het bot vormt weer een scharniergewricht met het scheenbeen, waardoor men de knie kan buigen. Het onderbeen heeft twee botten die de knie met de enkel verbinden. Deze twee zijn het kuitbeen en het scheenbeen. Het scheenbeen is ook een lang en zwaar bot en je kunt het door de huid heen voelen omdat er geen spieren tussen de huid en het bot lopen. Het scheenbeen is voor de ondersteuning van je lichaam van belang. Het dunnere kuitbeen ondersteunt het enkelgewricht. Naast de botten bevat het been nog de knieschijf die het kniegewricht beschermd, het heupgewricht, het enkel- en het spronggewricht, bloedvaten, spieren en zenuwen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.