Zit uw elleboog op slot?

 

Zenuwpijn kan als bijzonder hinderlijk worden ervaren. Dit kan u zelfs belemmeren in uw dagelijkse functioneren, zeker als het een lichaamsdeel betreft wat zeer regelmatig belast wordt. Een zenuw kan bekneld raken in zijn natuurlijke positie. Dit kan tot pijnklachten leiden zoals tintelingen of vermindering van kracht en/of gevoel in het desbetreffende lichaamsdeel. Kenmerkende plaatsen waar een beknelling kan ontstaan, zijn die plaatsen waar de zenuw door een soort tunnel gaat. Dit is meestal in de buurt van een gewricht en wordt gedeeltelijk gevormd door bot en deels door het bindweefsel. Door constant aanwezige druk op de zenuw kan er in de loop van de tijd schade ontstaan. Door herhaalde bewegingen kan de zenuw steeds een klein tikje krijgen waardoor de pijn toeneemt. De schade in de zenuw ontstaat door plaatselijke verandering van de zenuwbloedvoorziening en vermindering van het isolerende gedeelte rond de zenuwvezels. Hierdoor wordt de signaaloverdracht van de zenuw sterk verminderd.

 

Behandeling door OCON Sportmedische kliniek

Door een het stellen van een tijdige diagnose door een specialist van OCON Sportmedische kliniek kan in de meeste gevallen een effectieve behandelmethode worden opgesteld om weer pijnvrij te worden. Hiervoor is echter wel een doorverwijzing van uw huisarts gewenst.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.