Zenuwpijn in handen en voeten

 

Zenuwpijn komt in het hele lichaam voor dus ook in handen en voeten. Deze aandoening noemt men ook neuralgie en ontstaat op plaatsen waar de zenuwen zich bevinden. De OCON orthopedische kliniek heeft moderne onderzoeksmethodes om de handen en voeten te onderzoeken op zenuwpijn. Een bekende oorzaak van pijn in de voeten is beknelling van de zenuw tussen de middenvoetsbeentjes. Door een mindere doorbloeding van bijvoorbeeld de voet kan een beknelling van de zenuw ontstaan die voor veel ongemak en pijn kan zorgen. Schade aan de zenuw kan ook voor problemen zorgen. Ook het doorzakken van de voorvoet kan zorgen voor beknelling en pijnlijke tenen. In de handen ontstaat de pijn vaak door verdrukking van de zenuw.

Zenuwpijn komt in verhouding vaker voor bij mensen met diabetes mellitus. De handen en voeten bevatten in verhouding veel onderdelen in een kleine ruimte zoals botjes, pezen en kraakbeen. Hier lopen veel zenuwen die door schade, beknelling of verdrukking voor veel pijn kunnen zorgen. De specialisten van OCON orthopedische kliniek bezitten veel kennis van de zenuwen en kunnen hierdoor een goed oordeel vellen en de symptomen daarna bestrijden.

 

Een afspraak maken met OCON is altijd mogelijk maar niet voordat u uw huisarts hebt geconsulteerd. Een verwijzing van uw huisarts is altijd noodzakelijk voordat u contact zoekt met OCON orthopedische kliniek.