Pijn aan uw vingers?

 

Heeft u last van pijnlijke stijve vingers? Doen uw vingers pijn als u ze probeert te bewegen? En kunt u daardoor niet meer goed dingen vastpakken, of bijvoorbeeld schrijven? Al die dagelijkse bezigheden die we gewoon doen zonder er bij na te denken. Totdat deze handelingen opeens pijn gaan doen. Dan merken we dat een pijnlijke vinger ons dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Om te voorkomen dat pijn aan de vingers uw leven te veel gaat beheersen, is het goed om tijdig hulp in te schakelen. Vaak zijn uw klachten als gevolg van pijn in de vinger goed te behandelen. De medisch specialisten van OCON staan voor u klaar om u te helpen met uw klachten. Blijf dus niet te lang met pijn aan de vingers doorlopen.

 

Wat is er aan de hand?

Pijn in de vingers kan veel verschillende oorzaken hebben.

  • Slijtage

  • Overbelasting

  • Erfelijke aandoening

  • Blessure of ongeval

 

Een belangrijke oorzaak van pijn aan de vinger is overbelasting. U kunt uw vinger overbelasten door fysiek zwaar werk, bijvoorbeeld door te tillen, of te klussen. Maar ook hele simpele dingen, die op het eerste oog niet belastend lijken, kunnen zorgen voor overbelasting van de vingers. Veel uren doorbrengen achter de computer is een bekend voorbeeld, door het typen belast u uw vingers ongemerkt. Andere oorzaken van pijnlijke vingers zijn bijvoorbeeld slijtage door ouderdom, een sportblessure of een ontsteking in een van de gewrichten in de vingers. Wat de oorzaak ook is, vervelend is het zeker als u last van uw vingers heeft. Een behandeling kan zeker baat hebben. Vanwege de vele mogelijke oorzaken van pijnlijke vingers, is het wel belangrijk dat een gespecialiseerd arts naar uw klachten kijkt.

Wat kunt u eraan doen?

Bij OCON werken uitsluiten ervaren orthopedisch chirurgen, die gespecialiseerd zijn in de behandeling van klachten als gevolg van pijn in de vingers. Samen met u zoeken de specialisten van OCON naar oorzaak van uw klacht. Op basis hiervan stellen wij een op maat gesneden behandelplan voor u op. Met als doel u zo goed mogelijk en snel mogelijk van uw klachten af te helpen. Zodat u uw vingers weer soepel en pijnloos kunt bewegen en u uw dagelijkse bezigheden weer goed kunt uitoefenen.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.