Zeurende pijn in de elleboog

Een pijnlijke elleboog heeft iedereen wel eens en dat is een nare ervaring. De elleboogpijn kan ontstaan door stoten, overbelasting of bijvoorbeeld een ontsteking die in de elleboog pijn veroorzaakt. Juist omdat een elleboog met pijn hardnekkig kan zijn, is het belangrijk dat er een gespecialiseerde arts naar kijkt. OCON in Hengelo beschikt over orthopedische specialisten die u kunnen helpen.

 

Overbelasting

Als u uw ellebogen intensief gebruikt, kan overbelasting ontstaan. Dit ontstaat meestal door (te) intensief sporten of bijvoorbeeld zwaar tillen. Maar ook ramen lappen of schilderen kan zorgen voor last aan de elleboog omdat u bewegingen maakt die het gewricht op een voor u ongebruikelijke manier belasten. Meestal is rust voldoende om de pijn in de ellebogen te verminderen. Soms raken echter de aanhechtingen van de spieren ontstoken en dan zult u medisch behandeld moeten worden.

 

Slijtage

Ook wanneer elleboogpijn wordt veroorzaakt door andere oorzaken dat overbelasting is medische behandeling nodig. Bijvoorbeeld als u een aangeboren afwijking hebt die een pijnlijke elleboog veroorzaakt of wanneer er door ouderdom slijtage ontstaat (artritis). Een natuurlijke reactie op artritis is dat men de pijnlijke elleboog gaat ontzien, maar het is juist zaak om het gewricht en de spieren in beweging te houden zodat ze geen kracht verliezen.

 

Complex lichaamsdeel

Last aan elleboog komt vaak voor vanwege de uiterst complexe situatie in het gewricht. Er is een op- en neer gaande beweging, maar ook nog eens een draaiende en zijwaartse beweging. Dat maakt het stelsel van spieren, zenuwen en botten gecompliceerd en dus gevoelig. Daarnaast lopen er door de elleboog ook nog eens veel zenuwen die onder andere de handen en vingers aansturen. Als u uw elleboog stoot op het 'stroombotje', weet u precies hoe vol dit lichaamsdeel met gevoelige zenuwen zit.

 

Orthopedische specialisten

Bij OCON in Twente is men gespecialiseerd in het behandelen van dit pijn in ellebogen en andere orthopedische klachten. OCON is gespecialiseerd in onder andere:

  • Kniechirurgie

  • Heupchirurgie

  • Hand-, pols- en vingerchirurgie

  • Voet-, enkel- en teenchirurgie

  • Schouder- en elleboogchirurgie

  • Rug- en wervelkolomchirurgie

  • Kinderorthopedie

  • Sportorthopedie

  • Traumatologie

  • Prothese- en revisiechirurgie

 

Omdat OCON nauw samenwerkt met de Ziekenhuis Groep Twente kan men met andere specialisten snel schakelen om uw behandeling optimaal te laten verlopen. Dit kan een operatie in een van onze moderne kliniek zijn of een behandeling door gespecialiseerde orthopedische fysiotherapeuten.

 

Wilt u graag een afspraak maken bij OCON? Dit kan alleen als u een verwijzing van uw huisarts heeft. Maak voordat u contact met ons opneemt eerst een afspraak met uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of een afspraak bij OCON noodzakelijk is.