phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Zevende editie OCON magazine

Datum:23 December 2020 10:00

Het jaar 2020 is al bijna weer voorbij. En wat is het een bijzonder jaar. Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat we in de openbare ruimte allemaal een mondkapje zouden dragen, en dat we met een pandemie te maken zouden krijgen? Het is nog steeds soms erg onwerkelijk.

De situatie in Twente blijft onverminderd zorgelijk en de druk op de ziekenhuizen is groot. Ook nu helpen een aantal fantastische OCON medewerkers onze buren MST en ZGT in deze roerige tijden, en proberen we daarnaast de reguliere zorg zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Ik kan dan ook niet genoeg het belang benadrukken dat het van groot belang is dat we ons met z’n allen aan de maatregelen houden. De zorgmedewerkers lopen een marathon, en deze duurt echt te lang.  

Velen van u zullen zelf of in uw naaste omgeving te maken hebben gehad met Covid. Als iets de afgelopen tijd helder is geworden, is welke impact Covid heeft op de fysieke conditie. Onze sportarts Sanne Hesselink vertelt hoe verantwoord weer gestart kan worden met sporten na een periode van ziekte en waar u op moet letten. 

Verder in deze editie uitgebreid aandacht voor ons team dat verantwoordelijk is voor de preoperatieve screening. Een zeer belangrijke taak, want geen enkele operatieve ingreep is zonder risico. Met een goede screening vooraf worden niet alleen deze risico’s in kaart gebracht maar wordt ook gekeken hoe we deze risico’s zo klein mogelijk kunnen maken.

Laatste artikel dat ik graag uit wil lichten is het interview met Yda Morssinkhof, die dit jaar na 48 (!) jaar op de OK te hebben gewerkt met pensioen is gegaan. Wat een ontwikkelingen heeft zij mee gemaakt! Ik hoop dat ze volop van haar pensioen gaat genieten, en ben haar zeer dankbaar voor alles wat ze voor ons en onze patiënten heeft gedaan. 

Vanaf deze plek wens ik u fijne feestdagen. Ik hoop dat u ervan geniet ook al zal dat in een kleiner gezelschap zijn dan u wellicht gewend bent. Laten we hopen dat 2021 weer een “normaal” jaar wordt, waarin we deze pandemie achter ons kunnen laten en we in vrijheid en gezondheid het leven kunnen vieren.


Jessica ter Hofte
Algemeen directeur  

 

 

Klik hier om het magazine te lezen