phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Europese erkenning voor Edwin Ooms

Datum:14 June 2018 09:14

Orthopedisch chirurg Edwin Ooms is toegetreden tot het selecte gezelschap van de Fellow of the European Board of Hand Surgery. Hij dankt de toelating aan een in Kopenhagen met succes afgerond examen, voorafgaand aan het jaarlijks congres van de FESSH (Federation of European Societies for Surgery of the Hand). De FESSH is de overkoepelende federatie van alle Europese verenigingen voor hand en polschirurgie.
 

Ooms is de negende Nederlandse orthopedisch chirurg met het Europees certificaat. Orthopedisch chirurg Anne Vochteloo behaalde het certificaat vorig jaar, waarmee het complete OCON Hand-Pols team Europees gecertificeerd is.
 

De Hengelose medicus baarde vorig jaar opzien toen hij in juni met zijn vrouw en drie kinderen naar Kaapstad vertrok. Daar wilde hij zijn kennis en vaardigheden een extra impuls geven, door voor het Martin Singer handfellowship te gaan werken in het Groote Schuur Ziekenhuis. In september keert hij terug om weer aan de slag te gaan binnen OCON Orthopedische kliniek.
 

Het examentraject van de European Board bestaat uit drie fases en kent strenge toelatingseisen. Van de 141 personen die vorig jaar een aanvraag indienden, haalden uiteindelijk slechts 55 de laatste ronde.