phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Druk bezochte open dag bij OCON

Datum:24 March 2015 12:47

Zaterdag 21 maart deed OCON weer mee aan de landelijke open dag van de zorg. 
Iedereen was van harte welkom tussen 11.00 en 15.00uur om een kijkje te nemen.
 

Naast de stand op de zorgboulevard van ZGT waar belangstellenden informatie konden krijgen over OCON, er een mogelijkheid was tot inschrijving van de nieuwsbrief en er leuke gadgets werden uitgegeven had OCON haar afdeling OCON Sportmedische kliniek geopend. Hier was het één en ander ingericht met betrekking tot OCON Orthopedische kliniek.

Orthopedisch chirurgen presenteerden de heuprevisie unit waarbij onder andere bezoekers zelf een prothese konden inbrengen met behulp van een sawbone. Verpleegkundigen gaven informatie over opname en verblijf op de verpleegafdeling. Tevens was er een quiz over knie- en heupprotheses om de kennis van de bezoekers te testen. Een fysiotherapeut was aanwezig om bezoekers te leren lopen met twee elleboogkrukken en om de behendigheid hiervan wat bij te schaven was er een kleine piloten krukkenrace.  Bezoekers konden een goodiebag winnen als ze de prijsvraag, hoeveel weegt een heupprothese, juist wisten te beantwoorden! En medewerkers van Carint Reggeland, locatie ’t Woolde informeerden bezoekers over revalidatie bij OCON Care in ‘t Woolde. 


Vanwege privacy redenen voor de patiënten was de geheel vernieuwde verpleegafdeling van OCON gesloten voor bezoekers. Om bezoekers een indruk te geven van onder andere de verpleegafdeling en de afdeling dagbehandeling was er bij OCON Sportmedische kliniek een bedrijfsfilm te zien.

OCON kijkt met een positieve blik terug op deze geslaagde open dag!