phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Orthopedisch chirurg Anne Vochteloo behaalt met succes examen European Board of Hand Surgery

Datum:21 June 2017 11:51

Orthopedisch chirurg Anne Vochteloo, werkzaam bij OCON Orthopedische kliniek, heeft heden succesvol het examen van de European Board of Hand Surgery afgelegd. 
Hiermee is hij Europees gecertificeerd hand chirurg geworden, ofwel Fellow of the European Board of Hand Surgery.
Het examen vond dit jaar plaats in Budapest voorafgaand aan het jaarlijkse congres van de FESSH (Federation of European Societies for Surgery of the Hand): de overkoepelende federatie van alle Europese verenigingen voor hand- en polschirurgie. 
 

In Nederland zijn er enkele tientallen handchirurgen die dit certificaat ook hebben behaald, grotendeels van oorsprong plastisch chirurgen. Vochteloo is de 8e Nederlandse orthopedisch chirurg met het certificaat. 
 

Binnen OCON Orthopedische kliniek houdt naast Vochteloo Edwin Ooms zich bezig met hand- en polsproblemen en is er een zeer nauwe en prettige samenwerking met handchirurgen van de plastische chirurgie en de handtherapeuten van ZGT. Met dit team kan er zeer goede en complete zorg worden geleverd aan alle soorten patiënten met hand- en polsklachten, jong en oud, gezond en minder gezond. 


Achtergrond
Het examentraject van de European Board of Hand Surgery bestaat uit drie fases.
Bij aanmelding wordt de achtergrond van de kandidaat gecheckt aan de hand van zijn of haar “portfolio” met hier een beschrijving van de gevolgde opleiding en (na) scholing (een zogenaamd fellowship op hand-polsgebied na de opleiding tot plastisch of orthopedisch chirurg is bijvoorbeeld verplicht) en de aantallen en verschillende soorten hand en pols operaties die zijn uitgevoerd, waarbij er verplichte minimale aantallen per categorie ingreep zijn gesteld. 
Deze eisen zijn vrij streng: voor het examen van 2017 hebben 141 mensen een aanvraag gedaan en zijn er 88 toegelaten. 
Vervolgens is er een schriftelijk theorie examen in het eigen land. 
Als dit examen positief is verlopen, mag de kandidaat naar de laatste ronde: twee mondeling examens van 45 minuten met per examen twee examinatoren, die uit heel Europa komen.