phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Uitreiking fellowship diploma F. Schröder door Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde (NVTG)

Datum:29 May 2019 11:07

Op dinsdag 23 mei 2019  heeft Femke Schröder haar fellowship Technische Geneeskunde bij OCON succesvol afgerond. Ze heeft zich bij ons gespecialiseerd in dynamische imaging en 3D analyses van het houdings- en bewegingsapparaat. Binnen dit 2-jarige fellowship heeft Femke discipline-overstijgende kennis en vaardigheden opgedaan gelegen op de grensvlakken orthopedie, radiologie en klinische fysica.  

Femke heeft bijgedragen aan diverse innovatieve projecten waaronder het in kaart brengen van de weke delen pathologie na een totale knie prothese onder belasting en een 3D lab opgericht dat onze orthopeden de mogelijkheden biedt de voorbereiding van (complexe) operaties te optimaliseren. Een mooi voorbeeld van 3D technologie voor polsproblemen stond in ons eerste OCON magazine.

Na afronden van haar fellowship zal Femke klinisch werkzaam blijven bij OCON en zich daarnaast gaan focussen op het afronden van haar promotieonderzoek bij ons, onder supervisie van Rianne Huis int Veld en professor Nico Verdonschot van de Universiteit Twente (TechMed). Wij feliciteren Femke met het afronden van haar fellowship en wensen haar veel succes in de toekomst!