phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Wetenschapsfonds ZGT: Voucher t.w.v. € 36.750 toegekend aan OCON

Datum:15 June 2017 08:25

Drie ingediende onderzoeksvoorstellen zijn door ZGT beloond met een wetenschapsvoucher. Samen met landelijke- en/of regionale onderzoeksinstellingen wordt zo actief bijgedragen aan betere patiëntenzorg.

 

ZGT Wetenschapsfonds

Om wetenschappelijk onderzoek te stimuleren, is gebruik gemaakt van het ZGT Wetenschapsfonds. Ingediende projectvoorstellen worden door een onafhankelijke Wetenschapscommissie gescoord op onder andere klinische relevantie en innovatie.

 

OCON heeft het volgende onderzoeksvoorstel ingediend:

Preventie van re-rupturen middels verbeterde technologische postoperatieve biomechanische diagnostiek van knie(in)stabiliteit na een voorste kruisbandreconstructie (Re-rup project) 

 

Patienten die na een voorste kruisband reconstructie terugkeren naar sport hebben een vergroot risico op een re-ruptuur (zowel aan het geopereerde als contralaterale been) mogelijk als gevolg van veranderde bewegingsaansturing. Draagbare draadloze bewegingsensoren maken het mogelijk om deze veranderingen objectief en zeer nauwkeurig in kaart te brengen. Echter het is nog niet eerder onderzocht of deze sensoren een toegevoegde waarde hebben in het voorspellen van re-rupturen. Doel van deze studie is onderzoeken van de voorspellende meerwaarde van het gebruik van deze sensoren bovenop bestaande return to sport parameters en het ontwikkelen van een risico-classificatie algoritme  welke adequatere return to sport begeleiding mogelijk gemaakt wordt en waarmee (toekomstige) re-rupturen mogelijk voorkomen kunnen worden.
 

Met dit ingendiende onderzoek is er er een voucher ter waarde van € 36.750,00 toegekend aan OCON!