phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Zesde editie OCON magazine

Datum:09 July 2020 00:00

Een nieuwe editie van het OCON Magazine in een wel heel bijzondere periode.
Een periode die ook in dit magazine natuurlijk niet onbesproken kan blijven. In deze editie leest u dan ook wat het Corona-virus voor ons als organisatie betekende, maar ook welke impact dit op de verschillende mensen in onze organisatie heeft gehad. Op het moment dat ik deze inleiding schrijf, medio juni, lijkt het virus in Nederland onder controle, en krijgen we gelukkig wat meer vrijheden. We hopen natuurlijk allemaal dat het hierbij blijft. Desalniettemin zijn we met alle zorgaanbieders in onze regio plannen aan het maken hoe we een eventuele tweede piek op een goede wijze op kunnen vangen en daarbij de reguliere zorg zoveel mogelijk doorgang kunnen laten vinden. U begrijpt dat dit een grote uitdaging is.

Gelukkig is de reguliere zorg inmiddels weer opgepakt en daar hebben we u ook weer veel over te vertellen. Zo gaan we in deze editie in op de verschillende technieken bij het plaatsen van een heupprothese. Dokter Brokelman vertelt u er alles over. En ook de technische ontwikkelingen bij de behandeling van een gebroken pols gaan door. Hand-pols specialist dokter Vochteloo en technisch geneeskundige Femke Schröder nemen u mee in de mogelijkheden van 3-d printing. Uiteraard komen in deze editie ook patiënten aan het woord die hun ervaringen met u delen.

In het sport deel krijgt u onder meer tips over sporten bij warm weer van onze sportarts Camiel Aldershof, en onze fysio-assistent en top handbalster Nina Lansink Rotgerink vertelt u alles over het belang van een goede warming up.

Ik wens u veel leesplezier, en daarnaast een mooie en ontspannen zomer toe.
 

Jessica ter Hofte
Algemeen directeur OCON

 

Lees hier het magazine