Bezoek poli of orthopedisch chirurg

Om een afspraak te kunnen maken met één van onze orthopedisch chirurgen heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Wanneer u deze heeft, kunt u zelf contact opnemen met OCON voor een afspraak. U kunt dit uiteraard ook via uw huisarts doen. In dat geval belt uw huisarts voor een afspraak of maakt uw huisarts digitaal een afspraak.

De polikliniek

Wanneer u een afspraak heeft met één van onze orthopedisch chirurgen wordt u hiervoor uitgenodigd op onze polikliniek. U ontvangt hiervoor een afspraakbevestiging per post.

Let op: Voorafgaand aan uw eerste afspraak met onze specialist moet u een röntgenfoto laten maken op de afdeling Radiologie in het ZGT. Er wordt naar gestreefd om dit een half uur voorafgaand aan de afspraak bij de orthopedisch chirurg te doen maar dit kan in sommige gevallen eerder zijn. 

Zodra u na het maken van de röntgenfoto op onze polikliniek komt, meldt u zich bij de medisch secretaresse aan  de balie in de wachtruimte. Vervolgens neemt u plaats in de wachtruimte tot u opgeroepen wordt voor uw afspraak. In onze wachtruimtes staan luxe koffiemachines waar u kosteloos gebruik van kunt maken en zelf een kop koffie koffie, cappuchino, thee of chocolademelk kunt pakken. Meer informatie over de locatie van onze poliklinieken en hoe u daar komt vindt u hier.


Veelgestelde vragen voor Polikliniek (10)


Hoe gaat het met de kosten? Valt het OCON wel onder reguliere zorg of is het een (privé)kliniek?
OCON is een kliniek maar valt onder de reguliere zorg. Voor het OCON gelden dezelfde regels als binnen ZGT. De facturering van al uw behandelingen bij OCON gaat uit naam van ZGT (ZiekenhuisGroep Twente) naar de zorgverzekering en dus niet uit naam van OCON. ZGT stuurt voor uw behandeling bij OCON de factuur rechtstreeks naar de zorgverzekering en ZGT heeft met het merendeel van de zorgverzekeraars overeenkomsten.
Ik wil een afspraak maken met de orthopedisch chirurg. Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?
Komt u voor de 1e keer bij ons of betreft het een nieuw probleem dan heeft u altijd een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
Kan ik mijn huidige afspraak op de polikliniek OCON vervroegen?
De afspraak kan vervroegd worden door de huisarts indien spoed geïndiceerd is. Tevens mag u zelf af en toe bellen om te vragen of er een plekje in het spreekuur is vrijgekomen.
Hoe lang duurt een consult bij de orthopedisch chirurg?
Er wordt 10 tot 15 minuten voor u gereserveerd.
Is de orthopedisch chirurg wel gespecialiseerd in mijn probleem?
De telefoniste vraagt u met welk probleem u bij ons komt, u kunt er dan vanuit gaan dat u wordt gepland bij een orthopedisch chirurg die gespecialiseerd is in het aandachtsgebied waar uw probleem onder valt. Elke orthopedisch chirurg heeft meerdere aandachtsgebieden. Bij OCON onderscheiden we de volgende aandachtsgebieden: Schouder- en elleboogchirurgie, hand- en polschirurgie, wervelkolomchirurgie, heupchirurgie, kniechirurgie, voet- en enkelchirurgie, revisie/prothesiologie, kinderorthopedie, sportorthopedie en traumatologie.
Zijn de poli’s van locatie Almelo en Hengelo goed te bereiken indien ik slecht ter been ben?
Beide locaties beschikken over een grote parkeerplaats voor de deur, hiervoor geldt betaald parkeren. Op aanvraag bij de receptie kunt u met de shuttleservice van de parkeerplaats naar de ingang ziekenhuis worden gebracht. Bij de receptie kan de gastvrouw u verder begeleiden, eventueel met rolstoel.
Mag ik zelf kiezen of de afspraak plaatsvindt in Almelo of Hengelo?
Ja, indien uw orthopedisch chirurg op beide locaties spreekuur doet, kunt u zelf een keuze maken. Helaas is het niet altijd mogelijk om aan uw keuze te voldoen, bijvoorbeeld bij een spoedafspraak die op korte termijn moet plaatsvinden. De operatieve ingrepen vinden alleen in Hengelo plaats.
Mag ik autorijden na een injectie?
Ja, dit mag. Maar het is verstandig om iemand mee te nemen.
Indien ik geopereerd moet worden, krijg ik dan gelijk een datum voor de operatie?
Er vindt eerst een screening plaats door de anesthesist. Na deze screening krijgt u vanzelf een schriftelijke oproep thuis gestuurd. Wij streven ernaar om de patiënt 2 weken van tevoren hierover in te lichten.
Heb ik krukken nodig na mijn operatie? Zo ja, waar kan ik deze verkrijgen?
Dat ligt aan de soort ingreep, hierover wordt u ingelicht. Krukken kunt u verkrijgen bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt.