phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Opname

Wanneer u een operatie ondergaat waarbij u één of meer nachten bij ons moet verblijven wordt u hiervoor opgenomen op onze verpleegafdeling.


Onze filosofie

De verpleegafdeling van OCON is compleet opgezet als healing environment. Dit houdt in dat er bij het ontwerp en de inrichting van de afdeling rekening is gehouden met zaken die voor het genezingsproces van patiënten belangrijk zijn. Zo is er bewust gekozen voor een lichte en moderne afdeling met veel glas. Dit stimuleert een ontspannen en veilig gevoel, wat belangrijk is in het genezingsproces van een patiënt. Kleine dingen die een groot verschil maken voor patiënten zijn gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan geluidsdichte schuifdeuren zodat u ’s nachts fijn kunt slapen. Of aan luxaflex die in ramen verwerkt zijn, voor een beetje extra privacy.

Praktische informatie

Wanneer u voor een operatie moet worden opgenomen op onze verpleegafdeling ontvangt u hiervoor per post een uitnodiging. Op deze uitnodiging vindt u ook specifieke informatie over hoe u zich moet voorbereiden en wat u moet meenemen.

  • Zorg ervoor dat u geen make-up, nagellak of bodylotion draagt.
  • Draag geen sieraden maar laat deze zoveel mogelijk thuis.
  • Houd in elk geval rekening met onderstaande punten: breng makkelijk zittende kleding mee voor na de operatie (trainingsbroek/joggingbroek/trui/vest).

Op de dag van de behandeling moet u zich op het met u afgesproken tijdstip melden bij de receptie in de centrale hal van ZGT. U kunt zelfstandig naar de afdeling lopen, maar u kunt ook begeleid worden door een gastvrouw van ZGT. Op de afdeling moet u zich melden bij de medisch secretaresse achter de balie. U neemt plaats in onze lounge waar een verpleegkundige een kort vraaggesprek met u voert. Hierna krijgt u een bed toegewezen en wordt alles uitgelegd. U kleedt zich om en wacht tot u wordt opgeroepen om naar de operatiekamer te vertrekken. 

Mobiele telefoongebruik 
Met betrekking tot het mobiele telefoongebruik binnen onze kliniek vragen wij u:

  • uw mobiele telefoon beperkt te gebruiken.
  • vooraf te melden als u voor privégebruik film-, foto- of geluidsopnamen wilt maken van het gesprek met de zorgverlener.
  • verder geen film-, foto,- of geluidsopnamen te maken zonder voorafgaande toestemming.

Bekijk hier een video over onze verpleegafdeling.