Opname

Wanneer u een operatie ondergaat waarbij u één of meer nachten bij ons moet verblijven wordt u hiervoor opgenomen op onze verpleegafdeling. OCON heeft sinds  2014 een compleet nieuw ingerichte verpleegafdeling binnen ZGT Hengelo die van alle gemakken is voorzien.

Onze filosofie

De nieuwe verpleegafdeling van OCON is compleet opgezet als healing environment. Dit houdt in dat er bij het ontwerp en de inrichting van de afdeling rekening is gehouden met zaken die voor het genezingsproces van patiënten belangrijk zijn. Zo is er bewust gekozen voor een lichte en moderne afdeling met veel glas. Dit stimuleert een ontspannen en veilig gevoel, wat belangrijk is in het genezingsproces van een patiënt. Kleine dingen die een groot verschil maken voor patiënten zijn gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan geluidsdichte schuifdeuren zodat u ’s nachts fijn kunt slapen. Of aan luxaflex die in ramen verwerkt zijn, voor een beetje extra privacy.

Praktische informatie

Wanneer u voor een operatie moet worden opgenomen op onze verpleegafdeling ontvangt u hiervoor per post een uitnodiging. Op deze uitnodiging vindt u ook specifieke informatie over hoe u zich moet voorbereiden en wat u moet meenemen.

• Zorg ervoor dat u geen make-up, nagellak of bodylotion draagt.
• Draag geen sieraden maar laat deze zoveel mogelijk thuis.
• Houd in elk geval rekening met onderstaande punten:Breng makkelijk zittende kleding mee voor na de operatie (trainingsbroek/joggingbroek/trui/vest).

Op de dag van de behandeling moet u zich op het met u afgesproken tijdstip melden bij de receptie in de centrale hal van ZGT. U kunt zelfstandig naar de afdeling lopen, maar u kunt ook begeleid worden door een gastvrouw van ZGT. Op de afdeling moet u zich melden bij de medisch secretaresse achter de balie. U neemt plaats in onze lounge waar een verpleegkundige een kort vraaggesprek met u voert. Hierna krijgt u een bed toegewezen en wordt alles uitgelegd. U kleedt zich om en wacht tot u wordt opgeroepen om naar de operatiekamer te vertrekken. 


Veelgestelde vragen voor Verpleegafdeling C1 (6)


Waarom moet ik 3 uur voor aanvang van de operatie aanwezig zijn?

Dit heeft te maken met de voorbereiding die plaatsvindt voor de operatie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een operatie uitvalt of eerder klaar is, waardoor u mogelijk eerder aan de beurt bent. Om hier flexibel mee om te gaan en het proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat patiënten tijdig op de afdeling zijn.

Klopt het dat de bezoektijden van verpleegafdeling C1 (OCON) afwijken ten opzichte van ZGT?

Dat klopt. De bezoektijden op de verpleegafdeling van OCON zijn dagelijks tussen 14.30 en 16.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur. Wij willen u meegeven dat permanent bezoek binnen deze tijden vermoeiend kan zijn voor de patiënt. Wij vragen u hier rekening mee te houden.

Hoe kom ik bij verpleegafdeling C1 van OCON?

Wanneer u de hoofdingang van ZGT Hengelo binnenkomt, gaat u met de roltrap naar boven en volgt u de infoborden naar verpleegafdeling C1 (OCON), locatie/routenummer 1.19. De kamernummers zijn zichtbaar op de kamerdeur.

Waarom moet ik mijn medicatie meenemen?

Het kan zijn dat de medicatie die u gebruikt niet op voorraad is op de afdeling. Daarnaast kan op deze manier een controle plaatsvinden of de medicatie die u thuis gebruikt overeenkomt met de gegevens die bij ons bekend zijn.

Kan mijn partner mee eten?

Onze verpleegafdeling beschikt over een eigen restaurant. Bezoekers kunnen onbeperkt en gratis gebruik maken van de koffie- en thee automaat in het restaurant op onze verpleegafdeling. Maaltijden en andere etenswaren zijn op onze afdeling alleen voor patiënten verkrijgbaar. Wanneer bezoekers iets willen eten, kan dit in restaurant de Brasserieje in de centrale hal van ZGT. 
Het is niet toegestaan om elders bereide maaltijden mee te (laten) nemen. Dit in verband met kwaliteit en veligheid, ter voorkoming van voedselinfecties. Andere beperkt houdbare producten, zoals vruchtensappen en chocolade mogen slecht in een kleine hoeveelheid (in ééndrinks- of miniverpakking) worden meegenomen. 

Wat moet ik meenemen voor een opname?

U kunt denken aan: Toiletartikelen, medicijnen, pyjama, extra ondergoed, makkelijk zittende kleding (bijvoorbeeld een joggingbroek met vest), pantoffels, boek/tijdschrift, mobiele telefoon en laptop.