phone icon 088 - 708 3370 Login medewerkers

Sportorthopedie

Bij OCON is sportorthopedie een belangrijk focusgebied. Dit heeft in 2013 geleid tot de oprichting van OCON Sportmedische kliniek.

OCON Sport is een sportmedische kliniek en levert sporters kennis over preventie, diagnose en behandeling van blessures en andere sport gerelateerde klachten. Bij de sportmedische kliniek zijn vijf orthopedisch chirurgen van OCON betrokken, en daarnaast nog eens drie sportartsen, twee fysiotherapeuten en een sport­traumachirurg van het ZGT­ziekenhuis. OCON Sport beschikt over een regionaal netwerk van behandelaars in de sportzorg. Het doel van OCON Sport 
is sportzorg in de regio Twente te verbeteren. De sport medische kliniek brengt verschillende sportzorg professionals achter één loket onder. Sporters weten nu vaak niet de weg voor een goede diagnose. Dat leidt vaak tot onnodig lang slepende blessures en tot onnodig lang ziekteverzuim. OCON Sport richt zich op alle sporters: van topsporters tot beginnende recreatiesporter.

Eén van de sport­ orthopeden van OCON Sport is hoofd medische staf van FC Twente.  Daarnaast levert OCON Sport de sportarts voor de wielerploeg van Giant­Alpecin en kent dus het klappen van de zweep als het gaat om de druk die topsporters ervaren tijdens hun blessure en revalidatie. 

Consultatie van de orthopedisch chirurg bij OCON Sportmedische kliniek kan na doorverwijzing via de huisarts. Het benaderen van de sportartsen en fysiotherapeuten kan rechtstreeks. Voor meer informatie over OCON Sportmedische kliniek zie de website.