phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Interactieve info-avond met o.a. Youri Mulder in Grolsch Veste: Alles over kruisbandletsel

Datum:25 September 2019 13:52

Veel sporters, profs én amateurs, krijgen te maken met kruisbandletsel. Speciaal voor al die patiënten houdt orthopedisch centrum OCON samen met FC Twente en fckruisband.nl op donderdag 3 oktober een grote informatieavond van FC Kruisband in voetbalstadion De Grolsch Veste in Enschede. Ook begeleiders en zorgprofessionals zijn van harte welkom. Aan de orde komen onder andere onderwerpen als hersteltijd, revalidatie en de nieuwste inzichten op het gebied van operaties en behandelingen.

Interactieve info-avond met o.a. Youri Mulder in Grolsch Veste

Alles over kruisbandletsel 
 

OCON behandelt veel bandletsels van de knie, vooral bij sporters. Roy Hoogeslag, orthopedisch chirurg en kniespecialist bij OCON, is ook clubarts bij FC Twente en komt met name bij voetballers regelmatig letsel aan de voorste kruisband en ander knieletsel tegen. Omdat OCON één van de meest gespecialiseerde klinieken in ons land is op dit gebied, vinden de specialisten het belangrijk om hun kennis te delen, ook met patiënten. ‘Een patiënt die goed geïnformeerd is en een goede verwachting heeft van het herstel, is zelfredzamer. Daarmee vergroot je de effectiviteit van de behandeling’.

Blessuretijd
Daarom werkt OCON graag mee aan de grote informatieavond van FC Kruisband, een initiatief van Jeroen van der Camp, die ooit zelf dit letsel opliep, onvoldoende informatie kon vinden en daarom de website www.fckruisband.nl begon. Het live infoprogramma in de Grolsch Veste, De Blessuretijd, is interactief en voor patiënten heel verhelderend. OCON-specialist Hoogeslag, revalidatiespecialist Ralph Speerstra van FC Twente en oud-voetballer en ervaringsdeskundige Youri Mulder leggen alle ins en outs van kruisbandletsel uit. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen.

Klik hier voor meer info.