phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

PERSBERICHT - Zilveren Kruis en ASR kopen geen zorg in bij OCON in 2022

Datum:17 December 2021 19:45

HENGELO - OCON Orthopedische en Sportmedische Kliniek heeft voor 2022 met acht van de tien zorgverzekeraars een contract gesloten, waaronder Menzis en VGZ. Met Zilveren Kruis en ASR is dit niet gelukt. 

 

“Helaas is het niet gelukt om met alle zorgverzekeraars een contract te sluiten voor 2022”, zegt algemeen directeur Jessica ter Hofte. “Met Zilveren Kruis en ASR hebben wij voor 2022 geen afspraken kunnen maken door de starre houding van de beide verzekeraars. Dat betreuren wij zeer, omdat dit onduidelijkheid geeft voor de verzekerden en gevolgen kan hebben voor de toegang en de kwaliteit van zorg.”

“Goede toegankelijkheid en kwaliteit van beweegzorg is juist waar wij voor staan, dat spreekt voor zich”, vult medisch directeur en orthopedisch chirurg Christiaan Rompen aan. “Afspraken die wij met zorgverzekeraars maken moeten ons in staat stellen ons werk goed te doen. Met acht van de tien zorgverzekeraars is het gelukt om eerlijke afspraken te maken. Met twee niet. Een van die zorgverzekeraars wil in 2022 te weinig zorg inkopen. Als we dat goedkeuren moeten onze artsen in de loop van het jaar ‘nee’ verkopen aan hun patiënten. De andere is niet bereid kostendekkende tarieven te betalen. Dat gaat ook niet, want dan komt de kwaliteit van onze zorg in het gedrang. Beiden kunnen wij nimmer laten gebeuren, dat zijn we aan onze patiënten verplicht.”

 

Patiënten van alle verzekeraars kunnen ook in 2022 wel gewoon terecht bij OCON voor orthopedische en sportmedische zorg van topkwaliteit. Als patiënten bij een zorgverzekeraar verzekerd zijn die geen contract met OCON heeft afgesloten, dan ontvangen deze patiënten rechtstreeks een factuur van OCON. Patiënten dienen deze factuur dan zelf te voldoen en kunnen deze vervolgens indienen bij hun zorgverzekeraar.  Soms weigeren verzekeraars patiënten volledig te compenseren voor gemaakte zorgkosten. Het is daarom verstandig tevoren met uw verzekeraar afspraken te maken.