phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Organisatie

Over OCON Sportmedische kliniek

Als sporter wilt u zorgeloos en zonder klachten kunnen sporten en bewegen. Of u nu recreatief sporter bent of optimaal wilt presteren, een sportblessure of andere klachten heeft of het ontstaan hiervan net juist wilt voorkomen.


Sportmedische kliniek helpt u hierbij. Er staat een team van specialisten in sportzorg voor u klaar, achter één loket. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen, problemen of begeleiding op sportmedisch gebied. Zowel voor de behandeling van sportblessures of andere sport-gerelateerde klachten of net juist het voorkomen hiervan, als voor begeleiding bij trainingsopbouw en prestatiebevordering.

Wij verlenen sportmedische zorg aan (weer) beginnende sporters, recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters.

Waarom kiezen voor OCON Sportmedische kliniek?

OCON Sportmedische kliniek is een kliniek met veel specialistische ervaring in sportorthopedie, sportgeneeskunde en sportfysiotherapie. Onze specialisten werken samen in een team en hebben hierbinnen allen hun eigen aandachtsgebied. Zo is alle sportgeneeskundige kennis voor u beschikbaar. Ze helpen u graag om verantwoord te sporten, uw sportambities waar te maken, maar ook om prettiger te functioneren in het dagelijks leven. Een goede fysieke conditie is daarbij een belangrijke basis.

Direct naar jaartal


Maak kennis met OCON

2010: Oprichting OCON, orthopedische kliniek

OCON is in 2010 opgericht en staat voor Orthopedisch Centrum Oost Nederland. Het OCON bevindt zich binnen de muren van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en is een initiatief van de maatschappen orthopedie en anesthesiologie van het ZGT locatie Hengelo. OCON opereert als bedrijf geheel zelfstandig, waardoor maximale ruimte ontstaat om de zorg voor de orthopedische patiënt optimaal in te richten.

2011

Orthopedie, ZGT Almelo sluit aan bij OCON

OCON is opgericht in samenwerking met Ziekenhuisgroep Twente en is een initiatief van de maatschappen orthopedie en anesthesiologie van ZGT locatie Hengelo waarbij wordt samengewerkt met de orthopedisch chirurgen van ZGT locatie Almelo. In 2011 sluiten de orthopedisch chirurgen van ZGT locatie Almelo zich aan bij OCON en gaan samen onder de naam OCON verder.

September 2013

September 2013, opening OCON Sport

OCON-Sport is in 2013 opgericht en is een sportmedische kliniek binnen de muren van ziekenhuisorganisatie ZGT in Hengelo. Bij OCON-sport werken verschillende aanbieders van sportmedische zorg samen achter 1 loket, te weten: sportartsen, orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in sportorthopedie en sportfysiotherapeuten.

December 2013

Zorgonderneming van het Jaar 2013

Tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt is OCON uitgeroepen tot de Zorgonderneming van het Jaar 2013.

2014

Opening verpleegafdeling C1

Op 24 januari 2014 werd de nieuwe verpleegafdeling van OCON officieel geopend. De 52 bedden waar de verpleegafdeling over beschikt, zijn verdeeld over luxe één- en driepersoonskamers.