phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Opname


Wanneer u een operatie ondergaat waarbij u één of meerdere nachten bij ons moet verblijven wordt u hiervoor opgenomen op onze verpleegafdeling. OCON heeft sinds 2014 een compleet nieuw ingerichte verpleegafdeling binnen ZGT Hengelo die van alle gemakken is voorzien.Onze filosofie
De nieuwe verpleegafdeling van OCON is compleet opgezet als healing environment. Dit houdt in dat er bij het ontwerp en de inrichting van de afdeling rekening is gehouden met zaken die voor het genezingsproces van patiënten belangrijk zijn. Zo is er bewust gekozen voor een lichte en moderne afdeling met veel glas. Dit stimuleert een ontspannen en veilig gevoel, wat belangrijk is in het genezingsproces van een patiënt. Kleine dingen die een groot verschil maken voor patiënten zijn gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan geluidsdichte schuifdeuren zodat u ’s nachts fijn kunt slapen. Of aan luxaflex die in ramen verwerkt zijn, voor een beetje extra privacy.

Praktische informatie
Wanneer u voor een operatie moet worden opgenomen op onze verpleegafdeling ontvangt u hiervoor per post een uitnodiging. Op deze uitnodiging vindt u ook specifieke informatie over hoe u zich moet voorbereiden en wat u moet meenemen.

  • Houd in elk geval rekening met onderstaande punten:Breng makkelijk zittende kleding mee voor na de operatie (trainingsbroek/joggingbroek/trui/vest). 
  • Zorg ervoor dat u geen make-up, nagellak of bodylotion draagt.
  • Draag geen sieraden maar laat deze zoveel mogelijk thuis.


Op de dag van de behandeling moet u zich op het met u afgesproken tijdstip melden bij de receptie in de centrale hal van ZGT. U kunt zelfstandig naar de afdeling lopen, maar u kunt ook begeleid worden door een gastvrouw van ZGT. Op de afdeling moet u zich melden bij de medisch secretaresse achter de balie. U neemt plaats in onze lounge waar een verpleegkundige een kort vraaggesprek met u voert. Hierna krijgt u een bed toegewezen en wordt alles uitgelegd. U kleedt zich om en wacht tot u wordt opgeroepen om naar de operatiekamer te vertrekken. 

Mobiele telefoongebruik 
Met betrekking tot het mobiele telefoongebruik binnen onze kliniek vragen wij u:

  • uw mobiele telefoon beperkt te gebruiken.
  • vooraf te melden als u voor privégebruik film-, foto- of geluidsopnamen wilt maken van het gesprek met de zorgverlener.
  • verder geen film-, foto,- of geluidsopnamen te maken zonder voorafgaande toestemming.

Familie/partners
Wanneer u bij aankomst een familielid, partner of kennis meegenomen heeft, moet u hiervan afscheid nemen zodra u naar de operatiekamer vertrekt. De verpleegkundige neemt na afloop van de operatie contact met uw familielid,partner of kennis op. Indien u dit wenst mag u uiteraard ook zelf contact opnemen met uw partner, familielid of kennis.

Voorzieningen
• Verblijfkamers
OCON beschikt over 15 éénpersoons- en 13 driepersoonskamers. U krijgt bij aankomst op de verpleegafdeling een kamer toegewezen. Hierbij wordt zoveel rekening gehouden met uw persoonlijke situatie. Meer informatie over onze kamers vindt u hier.

• OCON restaurant
OCON beschikt over een sfeervol restaurant en een uitgebreide menukaart waar patiënten de hele dag gebruik van kunnen maken. Meer informatie hierover vindt u hier.

• OCON lounge
Op onze verpleegafdeling vindt u ook een prettige lounge. Meer informatie over de voorzieningen in onze lounge vindt u hier.

Bezoekers
Klik hier voor de bezoektijden. Tijdens het bezoek mogen bezoekers kosteloos gebruikmaken van onze luxe koffiemachine welke u in het restaurant kunt vinden. Bezoekers zijn vrij om zelf een kop koffie, thee, cappuccino of chocolademelk te pakken.

Bezoekers kunnen helaas op dit moment nog geen gebruikmaken van onze menukaart voor patiënten. Wanneer u als bezoeker iets wilt eten bestaat er altijd de mogelijkheid om dit te verkrijgen bij het centrale restaurant “De Brasserieje” van ZGT. Dit restaurant vindt u op de zorgboulevard.

Medische zorg
Op de verpleegafdeling lopen verschillende medewerkers rond om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Denk hierbij aan arts assistenten, verpleegkundig specialisten, fysiotherapeuten, medisch secretaresses en culinair medewerkers. OCON streeft ernaar uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Dit ziet u ook terug in onze zorg aan bed. Ons medisch personeel werkt zoveel mogelijk op vaste kamers, waardoor u als patiënt zo min mogelijk verschillende mensen aan uw bed krijgt.