phone icon 088 - 708 5876 Login medewerkers

Consult met sportarts

De sportarts is er voor ieder (nog niet) bewegend mens; jong en oud, recreatieve en topsporter en voor zowel minder validen als mensen met chronische ziekten zoals artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma.

Consult bij sportarts 
​
De sportarts is gespecialiseerd in de sportgeneeskunde. Wanneer u al een tijd met een blessure loopt, klachten tijdens sport, beweging of inspanning ervaart of als er sprake is van een chronische aandoening waarbij de belastbaarheid verbeterd moet worden kunt u voor een consult naar onze sportmedische kliniek komen. Hiervoor heeft u een doorverwijzing van huisarts of specialist nodig.

Tijdens het consult kunt u als sporter uw probleem met de sportarts bespreken. De sportarts zal u hierna lichamelijk onderzoeken en in sommige gevallen zal aanvullend onderzoek plaats vinden. Wanneer mogelijk wordt een diagnose gesteld en worden behandelmogelijkheden met u besproken.

Bij OCON Sportmedische kliniek kunt u ook terecht voor (verplichte) sportkeuringen, sportmedische onderzoeken en sportmedische begeleiding. Wanneer u bijvoorbeeld wilt beginnen met (intensief) sporten, uw prestaties wilt verbeteren of op zoek bent naar trainingsadvies. Hierbij is het belangrijk dat u geen klachten ervaart (bij klachten verwijzen wij u naar bovenstaande). Voor deze diensten heeft u geen doorverwijzing nodig en dit wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

Verzekerd voor sportzorg?
Diensten verricht door de sportarts worden vergoed vanuit zowel de basis- als aanvullende verzekering. Voor meer informatie over vergoeding vanuit de aanvullende verzekering verwijzen wij u graag naar onze pagina over de verzekering en vergoeding van sportzorg.