Sportgeneeskunde

Heeft u lichamelijke klachten bij sporten of bewegen? Wilt u lichamelijke klachten bij sporten of bewegen net juist voorkomen? Of wilt u advies over training, sportvoeding of sporten met een chronische ziekte? Dan kunt u een afspraak maken bij één van onze sportartsen. Ook voor (preventieve) sportmedische onderzoeken, verplichte sportkeuringen en doorlopende sportmedische begeleiding (als individu of als team of vereniging) kunt u rechtstreeks en zonder verwijzing bij ons terecht.
Wij verlenen sportmedische zorg aan (weer) beginnende sporters, recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters. 

Waarom kiezen voor Sportgeneeskunde bij OCON Sport?

Onze sportartsen zijn veelzijdig en enthousiast. Ze werken samen in een team en hebben hierbinnen allen hun eigen aandachtsgebied. Zo is alle sportgeneeskundige kennis voor u beschikbaar. Daarnaast leiden zij andere artsen op tot sportarts. Ze helpen u graag om verantwoord te sporten, uw sportambities waar te maken, maar ook om prettiger te functioneren in het dagelijks leven. Een goede fysieke conditie is daarbij een belangrijke basis.


Sportmedisch Consult 

Indien u een klacht heeft die veroorzaakt is door sport of bewegen, kunt u een afspraak maken met de sportarts. U kunt hier niet alleen terecht met sportblessures. Een consult is ook mogelijk als u bij het sporten last hebt van kortademigheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining of vermoeidheid.


Verzekerd voor sportzorg?
Voor informatie over vergoeding verwijzen wij u graag naar het overzicht vergoedingen 2017 op de website van Sportzorg met daarin opgenomen de vergoedingen per verzekeraar op het gebied van sportzorg. Hier kunt u als sporter bekijken of uw sportmedisch consult of uw sportmedische keuring in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. 

Preventieve & Verplichte Sportmedische Onderzoeken

Preventieve sportmedische onderzoeken brengen uw gezondheid en belastbaarheid in beeld. We adviseren deze onderzoeken zowel aan (weer) beginnende sporters als aan intensieve sporters. Ook problemen bij conditieopbouw worden beoordeeld. Bij de sportartsen van OCON-Sport kunt u terecht voor de volgende sportmedische onderzoeken:
• Basis Sportmedisch Onderzoek (BSMO)
• Basisplus Sportmedisch Onderzoek (B+SMO)
• Groot Sportmedisch Onderzoek met of zonder ademgasanalyse (GSMO)
• Topsport Sportmedisch Onderzoek (TSMO)
• Sportmedisch Onderzoek Hartslagzones
• Verplichte sportmedische keuringen


Sportmedische Begeleiding

Wilt u voor een langere periode sportgeneeskundige ondersteuning? Bijvoorbeeld tijdens het sportseizoen? Dan kunt u ook bij de afdeling Sportgeneeskunde terecht. U kunt dan doorlopend gebruikmaken van onze consulten, ons advies en sportmedisch onderzoek. Zowel recreatieve sporters als professionele sporters kunnen gebruik maken van sportmedische begeleiding. De sportarts coördineert de zorg die u nodig hebt en voert die deels uit.


Prestatie Begeleiding

Bent u (top)sporter en wilt u zeer nauwkeurige informatie hebben over uw fysieke prestaties? Dan kunt u bij ons specifieke inspanningstesten doen.